Underhållsplan

Ser till att din hemsida är uppdaterad, säker och säkerhetskopierad så att du kan ägna tid åt annat.

När din hemsida är klar och redo att gå live är det väldigt viktigt att skydda den från intrångsförsök, virus och andra elakartade försök att få ner hemsidan och få den svartlistad från Google. Skulle den bli svartlistad får man ingen träff på din hemsida vid en Google-sökning och förstör din Google-rankning som du antagligen lagt mycket tid, energi och pengar på. Det är även viktigt att uppdatera olika plugins, temat som används och själva WordPress-installationen för att hålla sidan säker, snabb och för att rankas så högt som möjligt på Google.

Underhållsplanen finns till för att du ska slippa oroa dig för ovanstående och kunna lägga din tid på annat. Tecknar du upp dig för en underhållsplan ser jag till att din hemsida är säker, uppdaterad, säkerhetskopierad och optimerad för att prestera så bra som möjligt för dina besökare.

Utöver allt detta ingår även 1 timmes uppdateringar av innehåll på din hemsida varje månad, prioriterad support samt ett lägre timpris när du vill vidareutveckla hemsidan. Se aktuellt timpris här.

Vad ingår?

Underhållsplanen inkluderar följande primära tjänster

Uppdatering & Optimering

Din hemsida hålls uppdaterad, ren och snabb.

 • WordPress & temat övervakas och uppdateras
 • Hemsidan städas och optimeras veckovis
 • Plugins övervakas och uppdateras
~

Övervakning & Skydd

Din hemsida är övervakad och skyddad från spam, virus och intrångsförsök.

 • Skanning och övervakning av hemsidan
 • Förebyggande åtgärder och verktyg
 • Brandvägg (extra skydd) tillgängligt vid behov

Säkerhetskopiering

Din hemsida säkerhetskopieras varje vecka och kan återställas när som helst.

 • Veckovis säkerhetskopiering
 • Lagring av säkerhetskopia på flera ställen

Månadsrapport

Du får en månadsrapport med statistik över besökare på hemsidan, vad som uppdaterats och mer.

 • Månadsvis rapport med statistik över besökare på hemsidan
 • Detaljerad rapport om vad som gjorts på hemsidan för att hålla den uppdaterad och säker

Som en BONUS

Jag erbjuder att ta hand om alla små uppdateringar (upp till 1 timmes jobb) varje månad! Du kan därför sova gott om natten med vetskapen om att din hemsida är väl omhändertagen SAMT att du har mig till förfogande om du skulle vilja göra lite små, snabba ändringar.

Kom igång nu

499 SEK/månad

• Anslut fler hemsidor för rabatterat pris
• Inga kontrakt, startavgifter eller avslutningsavgifter

Vanliga Frågor

Erbjuds webbhotell + Underhållsplan?

Absolut! Har du webbhotell via mig går det utmärkt att knyta ihop det med en underhållsplan till din sida/sidor och då få det till ett rabatterat pris. Kontakta mig för en offert!

Är det några start- eller uppsägningsavgifter?

Nepp! Det är inga startavgifter och skulle du någonsin känna att du vill lämna underhållsplanen är det inga uppsägningsavgifter heller. Skulle du lämna underhållsplanen och ångra dig är du alltid välkommen tillbaka.

Vad händer om jag avstår en Underhållsplan?

Om du väljer att avstå Underhållsplanen finns det en hel del som kan gå fel. Här nedan är dom viktigaste anledningarna till att jag rekommenderar dig att ha en väl underhållen hemsida:

 • Hemsidan kommer inte vara optimerad vilket leder till sämre prestanda, längre laddningstider vilket i sin tur kan leda till sämre rankning på Google.
 • Verktyg, plugins, teman och WordPress själv blir snabbt utdaterad om det inte uppdateras regelbundet, och detta är största anledningen till att hemsidor blir hackade idag. Det är därför extremt viktigt att hålla HELA hemsidan uppdaterad för att hålla den så säker som möjligt.
 • Du kommer inte ha några säkerhetskopior av hemsidan vilket innebär att om olyckan är framme och sidan blir hackad eller liknande kan du förlora allt innehåll på hemsidan, de skapade sidorna samt din Google-rankning.
 • Du kommer inte få någon månadsrapport där du annars får en bra överblick av av hemsidans trafik, sidvisningar m.m.
 • Kanske viktigast av allt, du har inte 1 timme/månad gratis när du känner att du vill göra små uppdateringar, förändringar eller liknande på hemsidan.
Kan man spara outnyttjade timmar?

Nej, det som ingår i Underhållsplanen är 1 timme per månad och det går inte att ”spara ihop” outnyttjade timmar till ett senare tillfälle.

Vad händer om min hemsida blir hackad trots Underhållsplanen?

Om din hemsida trots allt skulle bli hackad eller skadad på något sätt ser jag till att den återställs och rensas helt utan extra kostnad.

Vad händer om mina uppdateringar kräver mer än 1 timme?

Jag försöker alltid att få uppdateringarna gjorda inom denna timme för att bespara dig lite pengar, men om det krävs lite mer tid får du ett tidsestimat och övriga timmar debiteras enligt det rabatterade timpriset.

Vad händer om jag avstår unerhållsplanen och min sida blir hackad?
Jag kan ta mig an att rensa och återställa hemsidan, men du kommer debiteras för arbetstiden plus eventuella extratjänster som kommer krävas för att återställa allt. Därefter kan jag omgående se till att du läggs till på Underhållsplanen för att göra allt för att förhindra att det händer igen.
Hur fort utförs månadsuppdateringarna?
Jag ser till att detta utförs riktigt fort, i regel inom 24-48 timmar. Om din hemsida har en Underhållsplan har den alltid prioritet över hemsidor som inte har det.